Diyarbakır’da Özel Öğrencilerin El Sanatları Gelire Dönüşüyor

Diyarbakır’da Özel Öğrencilerin El Sanatları Gelire Dönüşüyor
Diyarbakır’da Özel Öğrencilerin El Sanatları Gelire Dönüşüyor
GİRİŞ 07.06.2024 12.21 GÜNCELLEME 08.06.2024 18.25
Bu Habere 0 Yorum Yapılmış

Öğrencilerin Yetenekleri Gelire Dönüşüyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Sur Özel Eğitim Meslek Okulu’nda hafif düzeyde otizmli ve zihinsel engelli 96 öğrenci, öğretmenlerinin desteğiyle ahşap yakma, seramik çalışması ve geri dönüşümden hediyelik eşya yapımı gibi el sanatları faaliyetlerinde bulunuyor. Öğrencilerin hazırladığı ürünler, eğitim öğretim dönemi sonunda düzenlenen sergi ve kermeslerde satılıyor ve elde edilen gelir okuldaki farklı projelerde kullanılıyor.

El Sanatlarında Başarılı Öğrenciler

Okul müdürü Erkan Demirci, okulda “tarım”, “konaklama ve seyahat” ile “el sanatları” alanlarında faaliyet yürüttüklerini söyledi. 9. sınıftaki öğrencileri yeteneklerine, ilgi alanlarına ve fiziksel yeterliliklerine göre yönlendirdiklerini belirten Demirci, özellikle 10. sınıftan itibaren el sanatları alanında eğitim verdiklerini ifade etti. Demirci, “Birçok çalışmamız var. Her çocuğumuzu bireysel olarak yapabildiği ürünlere yönlendiriyoruz. El sanatları alanında çok yetenekli öğrencilerimiz var. Bu ürünleri yapabildiklerini görünce öğrencilerimiz çok mutlu oluyor.” dedi.

Yıl Sonu Sergisi ve Kermesler

Yıl boyunca yapılan çalışmaların sonunda düzenlenen sergiler ve kermeslerle öğrencilerin ürünlerinin satışının gerçekleştirildiğini belirten Demirci, “Satıştan elde edilen gelir, bir sonraki eğitim öğretim yılının finanse edilmesi için kullanılıyor. Ayrıca gelirden öğrencilerin de yararlanmasını sağlıyoruz.” dedi.

Öğretmenlerin Katkısı ve Öğrencilerin Başarısı

El sanatları teknoloji öğretmeni Sevcan Tüzer, amaçlarının çocukların becerilerinin gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi. Tüzer, “Çocuklar, 9. sınıfta gazeteyi bile tutamıyor, daha sonra aldıkları eğitimle ürün yapacak duruma geliyor.” dedi. El sanatları öğretmeni Remziye Tanrıkulu ise, el sanatlarıyla öğrencilerin yeteneklerini geliştirdiklerini ve bu sayede mutlu ve huzurlu olduklarını belirtti.

Öğrencilerin Gelecek Planları

12.sınıf öğrencisi Muhammed Yalçın, “Ahşap yakma yapıyoruz. Çok mutluyum. Okuldan mezun olduktan sonra el sanatları konusunda iş yeri açmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu proje, özel gereksinimli öğrencilerin hem sosyal hem de fiziksel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda onlara ekonomik bağımsızlık yolunda önemli adımlar atma fırsatı sunuyor.

YORUMLAR 0

    DİĞER HABERLER